UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туристичний сезон у розпалі: куди та на яких умовах можуть поїхати на відпочинок українці

І, звичайно ж, куди в'їзд для наших громадян заборонено. 

Попри обіцянки ЄС відкрити для громадян України свої кордони вже найближчим часом, точної відповіді у нас досі немає. Тим часом у світі розпал курортного сезону. ZN.UA розповідає, куди та на яких умовах українці можуть поїхати відпочивати цього літа. 

Є кілька країн, які точно дозволяють в'їзд громадянам України. Для перетину кордону там не вимагають ні ПЛР-тесту, ні сертифікату про вакцинацію. Проте таких держав мало. Йдеться про Північну Македонію, Албанію та Чорногорію. 

Для подорожей в Ісландію, Марокко, Алжир, Францію, Німеччину, Нідерланди, Австрію, Словаччину, Хорватію, Сербію, Боснію та Герцоговину, Естонію, Латвію, Литву, Угорщину, Румунію, Болгарію, Грецію, Туреччину, Сирію, Ірак, Ліван, Саудівську Аварію, Єгипет, Йорданію, Туніс та Португалію українці все ж повинні дотримуватися певних правил. В'їзд для наших громадян туди дозволяється лише за умови наявності негативного ПЛР-тесту чи сертифіката про вакцинування. 

Є ряд країн, куди громадян України пускають при наявності посвідки на проживання, або іншого документа, який повинен підтверджувати важливість поїздки. Також там потрібен негативний ПЛР-тест, або сертифікат про вакцинування. Йдеться про Ірландію, Британію, Норвегію, Швецію, Фінляндію, Чехію, Словаччину, Швейцарію, Польщу. 

Українців пускають також в Ізраїль. Проте подорож туди відбувається з дотриманням особливого режиму. Від подорожніх можуть вимагати, аби ті отримали спеціальний дозвіл від компетентних державних органів.

Звичайно, є країни, куди українцям в'їзд заборонено. Винятком можуть бути лише поїздки з поважної причини. Йдеться про Іспанію, Данію, Італію, Білорусь, Росію.

Читайте також: Угорщина дозволить транзит українцям, які подорожують потягом до Австрії

Нагадаємо, Європейський Союз планує зняти обмеження для в'їзду на свою територію з України. 

Зазначимо, що зараз без результатів тестів і підтверджень вакцинації туристів з України пускають Албанія, Болгарія, Єгипет, Сербія, США і Чорногорія. При цьому для в'їзду в Єгипет необхідно надавати результат ПЛР-тесту. Крім того, на сайті посольства США зазначено, що перед вильотом в країну туристи повинні надавати авіакомпаніям негативні результати тесту на COVID-19.