UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турецький посол наголошує на важливості існування телеканалу ATR

Важливо, щоб позицію кримських татар почули не лише в Україні, але й за її межами – дипломат.

Турецький посол Ягмур Ахмет Гульдере заявив, що кримськотатарський телеканал ATR повинен продовжувати свою роботу, і важливою частиною цього питання є діалог між лідерами кримських татар та українською владою. Про це дипломат сказав під час інтерв'ю для LB.ua.

"Дуже важливо, щоб була платформа, через яку кримські татари могли б повідомляти, чути, виявляти свої думки, говорити про свої проблеми. Туреччина бажає, щоб було якесь співробітництво, була якась взаємодія між сторонами з точки зору наявності такої платформи ", - заявив посол.

На думку Гульдере, важливо, щоб позицію кримських татар почули не лише в Україні, але й за її межами.

"Туреччина робить все, що від неї залежить, все можливе на всіх без винятку міжнародних платформах, щоб допомогти в цьому питанні Україні, допомогти кримським татарам. Думаю, буде правильно, щоб лідери кримськотатарського народу обговорили це питання з керівництвом України", – додав посол.

Раніше повідомлялося, що кримськотатарський телеканал ATR - єдиний, який відкрито говорить про події в Криму саме для кримського глядача, може припинити мовлення. Причина - відсутність коштів на покриття заборгованості перед компанією, яка здійснює трансляцію на Крим. Формально кошти у каналу були. Але виділили їх з держбюджету занадто пізно - 28 грудня.

У 2020 році з держбюджету України на фінансування телеканалу виділено 50 млн грн. Частина цих грошей прийшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство, повідомляє телеканал.