UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов затвердив емблему і прапор Нацгвардії України

Згідно з додатком до указу, емблемою Національної гвардії України є прямий рівносторонній хрест з розбіжними кінцями крапового кольору, в центрі якого у восьмиграннику темно-зеленого кольору вміщено зображення малого державного герба України.

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов затвердив символіку Національної гвардії України. Про це йдеться в указі Президента України №464/2014 від 12 травня 2014 р.

"Заснувати емблему Національної гвардії України і прапор Національної гвардії України, бойові знамена оперативно-територіальних об'єднань, з'єднань, військових частин, вищих навчальних закладів Національної гвардії України і штандарт командувача Національної гвардії України", - йдеться в документі.

Також Турчинов встановив, що перелік оперативно-територіальних об'єднань, з'єднань, військових частин, вищих навчальних закладів Національної гвардії України, які можуть мати власні бойові прапори, затверджується Міністерством внутрішніх справ України.

Згідно з додатком до указу, емблемою Національної гвардії України є прямий рівносторонній хрест з розбіжними кінцями крапового кольору, в центрі якого у восьмиграннике темно-зеленого кольору вміщено зображення малого державного герба України.

Прапором Національної гвардії України є прямокутне полотнище синього кольору із співвідношенням сторін 2:3, у центрі якого розміщена емблема Національної гвардії України. На зворотному боці полотнища розташовано напис "Національна гвардія України", виконана літерами золотистого кольору.

Також указом затверджено штандарт командувача Національної гвардії України, який являє собою квадратне полотнище синього кольору розміром 90х90 см із зображенням у центрі емблеми Національної гвардії України.

"Полотнище по периметру обшите лиштвою золотистого кольору у вигляді орнаменту з дубового і калинового листя. Сторони штандарта, крім верхнього краю полотнища, прикрашені бахромою золотистого кольору. Поле зворотної сторони штандарта без зображень", - йдеться в документі. !zn

Читайте також:

Рада схвалила створення Національної гвардії

На Майдані створили Національну гвардію (відео)

Близько 20 тисяч добровольців ввійдуть в склад української Нацгвардії