UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов визнав, що частина силовиків на Донбасі співпрацюють із терористами

За словами в.о. президента, підрозділи МВС та Служби безпеки не контролюють ситуацію на Донбасі.

Спікер Верховної Ради, в.о. президента Олександр Турчинов визнав, що силовики у Донецькій і Луганській областях не здатні виконувати свої обов'язки, а деякі підрозділи співпрацюють з терористичними організаціями.

"Сьогодні силові структури не здатні оперативно взяти під контроль ситуацію в Донецькій і Луганській областях", - констатував він на нараді з головами облдержадміністрацій у середу в Києві.

При цьому він заявив: "Саме силові структури, підрозділи УМВС та Служби безпеки в цих регіонах, в першу чергу мається на увазі Донецька та Луганська область, не здатні виконувати покладені на них обов'язки. Вони безпорадні в цих питаннях, більше того, дехто з них або сприяє, або співпрацює з терористичними організаціями".

Як відомо, 29 квітня у своєму зверненні до українського народу Турчинов заявив, що події на сході країни показали бездіяльність, безпорадність, а іноді і злочинну зраду працівників правоохоронних структур у Донецькій і Луганській областях.

"Це одна з головних причин низької ефективності і малорезультативності дій українських силових структур у боротьбі з тероризмом. Це важко визнавати, але це справді так. Переважна більшість силовиків на сході не здатна виконувати свої обов'язки щодо захисту наших громадян", - йдеться у зверненні Турчинова до українського народу, оприлюдненому на сайті Верховної Ради у вівторок.

Спікер парламенту зазначив, що в Донецьку і Луганську вже призначено нових керівників СБУ. Проведено повну заміну керівництва спецпідрозділу "Альфа".

Також він вимагав від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської і Донецької областей та пообіцяв, що буде звільнено всіх представників силових структур на місцях, які не здатні виконувати свої професійні обов'язки. !zn

Читайте також:

У Слов'янську силовики ліквідували три блокпости сепаратистів

Турчинов має намір кардинально оновити міліцію у Луганській і Донецькій областях

Бійці Нацгвардії пообіцяли не застосовувати зброю проти загарбників Луганської ОДА