UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов попередив українців про загрозу терактів і диверсій

На думку спікера Ради, така небезпека чекає сьогодні на кожного громадянина.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов попередив, що у всі регіони України сьогодні закидаються диверсанти і провокатори.

"У нас час припинення вогню, але Російська Федерація не мріє про мир в Україні. Ми повинні ефективно використовувати кожну годину цього часу. Нам необхідно посилити збройні сили, Нацгвардію", - сказав спікер ВР під час розширеного засідання Кабміну 10 вересня.

"Потрібно відновити втрати, яких ми зазнали. Людські втрати, втрати зброї, техніки. Тому всі підприємства, які працюють на оборону країни, повинні в цих умовах переходити на цілодобовий режим роботи", - підкреслив він.

"Ми повинні мобілізувати всі наші дипломатичні можливості, щоб питання військово-технічної допомоги нашій країні стало реаліями найближчих днів", - зазначив Турчинов.

"Ми повинні створити потужну систему оборони вздовж російського кордону", - також додав він.

Крім того, він заявив, що "кожен громадянин має загрозу від терористичних, диверсійних актів".

"Ви знаєте, що велика кількість таких провокаторів, найманців, диверсантів сьогодні закидається в усі регіони України. Завдання всіх наших силових структур захистити кожного українця, знищуючи цю диверсійну небезпеку. Це одне з пріоритетних завдань", - зазначив Турчинов.

Голова Верховної Ради додав, що загроза також надходить не лише з російського кордону, а "лінія протистояння проходить вздовж всієї країни".

"І саме мобілізація всієї країни від заходу до сходу, від півдня до півночі зможе призвести до нашої з вами перемоги", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна може ввести особливий режим перебування громадян на прилеглих до зони антитерористичної операції територіях. !zn