UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов озвучив кількість російських військових у Криму

На анексованому півострові сконцентровано до 30 тисяч російських військових, сказав секретар РНБО.

Російська Федерація стягує військову техніку до окупованого Криму, намагаючись перетворити півострів на військову базу. У Криму сконцентровано до 30 тисяч російських військових, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на ХІ Безпековому форумі в Києві, передає "112 Україна".

За даними секретаря РНБО, на півострові розташовані ракетні системи зенітно-ракетного комплексу С-400, який може вражати літаки в будь-якій точці України.

"Це свідчить про те, що російський агресор готує потужний військовий потенціал в Криму не тільки для того, щоб захищати свою присутність", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що на півострові сконцентровано потужний військовий потенціал.

"22 армійський корпус разом з іншими підрозділами Чорноморського флоту і дивізії повітряних сил Росії становить чисельність військових понад 30 тисяч осіб", - сказав секретар РНБО.

Раніше повідомлялося, що цьогоріч окупаційна "влада" Криму незаконно призве на службу в російську армію 2300 кримчан. Незаконний "заклик-2018" стане вже сьомим з моменту анексії Криму Росією. З весни минулого року кримчан відправляють на службу і за межі півострова, в інші регіони держави-окупанта.

Нагадаємо, резолюція ООН забороняє призивати кримчан в армію РФ. Резолюція була розглянута й прийнята в ООН 16 листопада 2016 року. Документ засуджує встановлення Росією в Криму її правової системи, що негативно впливає на ситуацію з правами людини на півострові.