UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов оголосив в Україні 2-х денний траур за загиблими. Обіцяє покарати винних

Україна тужить за загиблими в ході АТО і зіткненнях в Одесі. Громадян закликають припинити будь-які цивільні протистояння всередині країни і об'єднатися в боротьбі із зовнішнім агресором.

Виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав Указ про дводенну жалобу в Україні за загиблими. Про це повідомила прес-служба в.о. президента вдень у суботу, 3 травня.

"Друге травня стало для України трагічним днем. Я підписав указ про дводенну жалобу в Україні героям, які загинули в ході антитерористичної операції і за загиблими в ході трагічних подій в Одесі", - зазначив Турчинов.

Він висловив співчуття рідним і близьким і запропонував зробити правильні висновки з цієї трагедії, яка сталася "перш за все із-за зовнішньої провокації". "Винні в організації і провокуванні цих подій будуть покарані", - пообіцяв він.

Читайте: Провокації в Одесі фінансувалися Арбузовим і Клименко для дестабілізації всього Півдня, - СБУ

Турчинов також зазначив, що українців зараз постійно штовхають на протистояння, на громадянські конфлікти, на знищення країни зсередини. "Ми не можемо цього допустити і повинні бути єдиними в боротьбі із зовнішнім ворогом, з тими, хто хоче знищити Україну", - закликав в.о. президента.

Він пообіцяв, що військові і провоохранители будуть продовжувати боротьбу проти тероризму і бандитизму за мир і спокій у нашій державі.

"У той же час, ми повинні припинити будь-які цивільні протистояння всередині країни, бути єдиними в боротьбі із зовнішнім агресором. Повинні об'єднатися і спільно будувати нову країну, де життя, здоров'я і добробут кожного українця будуть найвищими цінностями", - сказав Турчинов.

Як відомо, 2 травня в Одесі в результаті зіткнень антимайдановцев і прихильників єдиної України загинуло 46 осіб. В результаті проведення АТО раніше в той же день на Сході України загинули четверо військовослужбовців. !zn