UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тука повідомив про намір бойовиків "амністувати" 2000 ув'язнених

На окупованих територіях існують проблеми з їжею для ув'язнених.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що бойовики збираються амністувати 2 000 ув'язнених, які відбувають покарання на окупованих територіях, так як їх нічим годувати.

"За наявною інформацією, не дивлячись на домовленості про передачу, терористи готуються провести амністію більше 2 000 засуджених злочинців, які відбувають покарання на окупованій території - нічим годувати. При цьому кримінальні справи цих людей не передаються українській стороні. Воювати засуджені не рвуться", - написав Лою на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, у "амністованих" ув'язнених є проблеми з наявністю документів.

"Тим не менше, намагаючись потрапити на територію України, ці люди затримуються прикордонниками. Після цього починається саме неймовірне: документів у них немає, кримінальних справ немає, рішенням суду на взяття під варту, практично, не на що спертися...", - повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації.

В кінці травня Начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що на території Калінінської ІТК №27 в Горлівці проводиться ремонт БМП і БТР бойовиків силами ув'язнених.

Крім цього, дана установа використовується бойовиками як місце утримання викрадених людей до того моменту, поки за них близькі не принесуть викуп.