UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦПД викрив маніпулятивний меседж Путіна у його розмові з Макроном і Шольцом

Йдеться про те, що труднощі з постачанням продовольства – це нібито наслідок хибної політики Заходу та антиросійських санкцій.

Центр протидії дезінформації, що дія при РНБО, оприлюднив чергову добірку російських пропагандистських фейків. До дезінформативних вкидів та маніпуляцій належать:

"Посол РФ у США Антонов заявив, що «постачання реактивних систем залпового вогню Україні може ескалувати конфлікт, оскільки є ризик, що такі засоби розмістять поблизу російських кордонів, і в українців з’явиться можливість завдавати ударів по російських містах», – йдеться про одну із маніпуляцій у повідомленні.

Маніпулятивним є також меседж Путіна, який він намагався донести Еммануелю Макрону та Олафу Шольцу. Йдеться про те, що труднощі з постачанням продовольства – це нібито наслідок хибної політики Заходу та антиросійських санкцій. «Напруженість на продовольчому ринку може вирішити постачання із РФ але для цього, звичайно, потрібно скасувати санкції».

Читайте також: У Донецькій області окупанти готують провокації з масовими вбивствами мирного населення — ЦПД

Нагадаємо, у ЦПД вважають дезінформацією також деякі наративи, які тиражують пропагандистські телеканали ворога. У росЗМІ повідомили, що «в Україні американські біотехнологи та фармацевти активно відновлювали штам натуральної віспи. При цьому, американські інструктори навчали українських спеціалістів екстреному реагуванню на спалахи натуральної віспи».