UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦПД про новий наступ на Київ, Чернігів та Суми: "Російська пропаганда системно працює над залякуванням українців"

У РНБО наголошують, що наразі у ворога немає ресурсів для здійснення такого роду операцій. 

Кілька днів тому видання Financial Times опублікувало матеріал, у якому припустило, що влітку Росія може розпочати новий масштабний наступ на Україну, в тому числі на Київ. У Центрі протидії дезінформації при РНБО наголосили, що така ж інформація поширюється й щодо Харкова, Чернігова та Сум. Втім, джерела її появи у більшості випадків — російська пропаганда, яка працює постійно для того, аби залякати українців. 

"Насправді у росіян немає сил та засобів для нового наступу з півночі, до того ж Сили оборони контролюють ситуацію на кордоні, — пояснив лейтенант Сил оборони, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко. - Вкиди про наступ із півночі на Київ та інші українські міста ворог робить циклічно, раз на кілька місяців, намагаючись спровокувати в Україні паніку". 

У ЦПД закликали українців не піддаватися російським провокаціям. Там наголосили, що громадяни повинні довіряти лише верифікованим джерелам інформації. 

Читайте також: Російська розвідка знаходить 60% необхідної інформації у соцмережах. Як не стати джерелом ворога?

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що станом на сьогодні ні наступ України, ні наступ Росії не є можливим. Він пояснив це інтенсивністю застосування безпілотників обома сторонами та щільністю мінних полів, якої не фіксували з часів Другої світової війни.