UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦПД попереджає, що у західних ЗМІ знову збираються "розсварити" Зеленського та Залужного: подробиці

Мета чергової хвилі дезінформації та ж - спровокувати розкол у суспільстві. 

Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає, що у західних ЗМІ готується чергова хвиля дезінформації проти вищого керівництва України. Про це ЦПД повідомляє на своєму Tg-каналі, додаючи, що займатися цим будуть іноземні журналісти, які мають досвід роботи у Росії, в тому числі й під час президентства тамтешнього диктатора Владіміра Путіна. 

"Планується серія публікацій з дезінформацією проти військово-політичного керівництва України, яка вийде на англомовних ресурсах", - повідомляє ЦПД. 

Мета цієї кампанії, додають експерти, - розкол в українському суспільстві. 

Читайте також: The Economist: Росія намагається скористатися політичними розколами в Україні

Останнім часом почало з'являтися все більше інформації про конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Жоден з них цього не коментує. Втім, у Києві попереджають, що насправді ця інформація - частина російської дезінформаційної кампанії, покликаної спровокувати розкол серед українців.

Слід зауважити, що цю тему продовжують розвивати не лише за кордоном, але й в Україні. Наприклад, нещодавно заступниця голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла виступила з заявою, яка наробила галасу. Вона сказала, що головнокомандувач ЗСУ Залужний не зміг надати план ведення війни на 2024 рік, через що й закликала його піти у відставку. Перу Безуглої належить достатньо яскравих заяв, однак, попри її нульову політичну вагу, вона нічого не пише випадково.