UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цьогорічний жовтень у Києві став одним з найтепліших за понад сто років

Мешканці столиці мали змогу довше ніж зазвичай насолодитися осіннім сонцем.

Цьогорічна осінь виявилась доволі теплою. У столиці жовтень видався одним з найтепліших за останні 150 років. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура повітря жовтня у Києві склала +10,6°С, що вище за кліматичну норму на 2,0°С. Це забезпечило йому 13 позицію у рейтингу найтепліших з 1881 року. Цьогорічний жовтень порадував киян «бабиним літом», яке тривало, починаючи з 6 числа, чотири дні.", - йдеться у повідомленні.

За словами метеорологів, найтеплішим днем десятого місяця було 18 число, протягом доби температура повітря сягала аж 22,1 градуса з позначкою плюс. Найхолоднішим днем вважають 21 жовтня, коли ранкова температура опустилася до 0,5 градуса тепла.

Читайте також: Не замерзнути взимку: просте правило, яке допоможе підібрати одяг правильно

Нагадаємо, раніше вчені прогнозували, які дні у листопаді можуть бути небезпечними через магнітні бурі. Також, синоптики розповідали, яким буде цьогорічний грудень в Україні.