UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна на овочі: в Україні подорожчала картопля

Аналітики назвали причини підвищення цін.

В Україні спостерігається зростання цін на картоплю. Цьому сприяє дуже обмежена пропозиція цієї продукції на ринку. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 7 серпня, продаж картоплі відбувається в межах 13-18 грн/кг ($0,32-0,44 /кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читайте також: Обвал цін: кавуни в Україні продовжують дешевшати

Аналітики зазначили, що попри підвищення цін у даному сегменті, попит на картоплю на українському ринку залишається досить високим.

Чергове підвищення цін на картоплю було обумовлено низкою причин.

«Насамперед, це було пов'язано зі скороченням постачання з господарств, оскільки через посуху в ряді регіонів виробники змушені були призупинити збиральні роботи. Крім того, продавці говорили про нечисленну пропозицію продукції високої якості, що також підтримувало ціни», – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що зараз ціни на картоплю в Україні в середньому на 82% вищі, ніж у першій половині серпня минулого року.

Аналітики додали, що нинішні ціни на картоплю є найвищими, як мінімум, за останні пять сезонів. Беручи до уваги темпи збуту, багато українських фермерів планують вже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни на картоплю.

Раніше ми писали, що в Україні зросла ціна на один з салатних овочів.