UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна на газ: чи зросте вона для українців з 1 серпня

Для побутових споживачів тариф залишиться на рівні липня.

Навіть під час війни, українці мають своєчасно платити за комунальні послуги. Зокрема, щомісяця треба оплачувати газ та передавати показники газового лічильника. Свої пропозиції на серпень оприлюднили 12 компаній, які постачатимуть газ для населення. Про це пише портал «Газправда».

Скільки треба плати за газ з 1 серпня

В останній літній місяць тариф на газ для побутових споживачів в Україні не змінився. Залежно від компанії-постачальника, ціна за кубометр «блакитного палива» становитиме від 7,70 до 9,99 грн.

Читайте також: Комунальні послуги: як економити воду влітку

Ці тарифи діятимуть принаймні до кінця квітня 2025 року. Але два невеликих постачальники («Еру Людям» і «Галнафтогаз») на своїх сайтах як кінцеву дату дії річної ціни вказали 30 та 31 серпня 2024 року.

Слід зазначити, що близько 98% побутових споживачів є клієнтами компанії «Нафтогаз України». Для них «блакитне паливо» відпускається за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр, яка діятиме щонайменше до кінця квітня 2025 року.

Річний тарифний план на серпень 2024

Газправда

Деякі громадяни несвоєчасно оплачують комунальні послуги, а також накопичують борги. Нагадаємо, які санкції можуть застосовувати до боржників.