UA / RU
Підтримати ZN.ua

Централізоване водопостачання Миколаєва відновлять до кінця року - Кубраков

Мешканці Миколаєва зможуть користуватися водопроводом лише за півтора року після аварії на Каховській ГЕС.

Централізоване водопостачання Миколаєва відновлять до кінця року, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Таку заяву зробив віце-прем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: На Миколаївщині російські дрони пошкодили ЛЕП

"Наступного місяця запустимо водопровід у Дніпропетровській області в повному обсязі, а до кінця року мають відновити постачання питної води до Миколаєва. У цьому напрямку співпрацюємо з нашими партнерами, зокрема з урядом Данії", - повідомив віце-прем'єр на форумі "Україна. Рік 2024" у неділю.

Читайте також: Затримали ворожого інформатора, який шпигував за кораблями ЗСУ біля Миколаївського морпорту

Він зазначив, що понад 10 млн куб. м води вже пройшло першою ниткою магістрального водопроводу в Кривому Розі, запущеної минулого року після теракту росіян на Каховській ГЕС.

Раніше ми писали про те, що Україна має вимагати від Росії відшкодування екологічних збитків, таких як забруднення протипіхотними мінами, заявила група міжнародних діячів, до якої входить кліматична активістка Грета Тунберг, та європейські політики. У звіті групи серед іншого впливу на довкілля вказується на забруднення української землі мінами та прорив Каховської дамби у червні минулого року, що призвело до затоплення орних земель та чутливих екосистем.