UA / RU
Підтримати ZN.ua

Царьову та Олійнику повідомили про підозру в держзраді

Особливо вони відзначились у Катюжанці на Київщині. 

Служба безпеки України повідомила про підозру колишнім депутатам України «Партії регіонів» Олегу Царьову та Володимиру Олійнику, а також так званій «міністерці закордонних справ «ДНР» Наталії Ніконоровій у державній зраді.

За даними слідчих підозрювані, які давно відомі своїми українофобськими та сепаратистськими поглядами та з 2014 році переховувалися від українського правосуддя,  24 лютого 2022 року незаконно перетнули державний кордон України та прибули на той час тимчасово окуповану російськими військами  територію Київської області, де допомагали встановлювати окупаційний режим.

Так, у селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв’ю для росЗМІ, в яких:

Також вони у супроводі озброєних російських військових  вторглися у церву під час богослужіння і вимагали у селян перейти на бік ворога та визнати окупаційну владу країни-агресора.

«Зловмисники неодноразово відвідували Катюжанську загальноосвітню школу, в приміщеннях якої окупанти катували українців, у тому числі, полонених, а сам соціальний об’єкт перетворили на вогневу позицію», - зазначили в СБУ.

На разі усім підозрюваним заочно повідомлено підозру за статтями про державну зраду в умовах воєнного стану та в незаконному перетинанні державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

Читайте також: СБУ затримала брата Царьова на спробі організації диверсії

Нагадаємо, Олег Царьов заочно засуджений на 12 років позбавлення волі за публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також за публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації.