UA / RU
Підтримати ZN.ua

Труханів острів у Києві отримає статус ландшафтного заказника

Надання острову статусу природно-заповідного фонду унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації.

Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу погодила проект рішення "Про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення "Труханів острів".

Запропонований проект рішення передбачає оголошення території острова Труханів та острова Міжмостний орієнтовною площею 27,44 га ландшафтним заказником місцевого значення.

Територія, що входить до створюваного ландшафтного заказника представлена 14 озерами та листяним лісом, а також значним угрупуванням рідкісних видів рослин та тварин, які внесені до Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі та Червоної книги України. Крім того, надання статусу природно-заповідного фонду унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації.

Проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань екологічної політики. Потім документ винесуть на пленарне засідання Київради.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що є зацікавлені інвестори для будівництва канатної дороги, яка з'єднає арку "дружби народів" і Труханів острів. "На другому етапі ми плануємо побудувати пересадочний пункт цієї канатної дороги і направимо її через весь острів у Гідропарк. Протяжність маршруту буде 5 км", – зазначив Кличко.