UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трофейна техніка РФ становить значну частину військового арсеналу України — британська розвідка 

Оскільки окупанти перебувають під серйозним тиском у кількох секторах, РФ, ймовірно, продовжуватиме втрачати важке озброєння.

Перепрофільована трофейна техніка РФ зараз становить значну частину військової техніки України, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За словами аналітиків британської розвідки, ймовірно, з початку війни Україна захопила щонайменше 440 російських основних бойових танків і близько 650 інших броньованих машин. Більш ніж половина танкового парку, який зараз є в України, потенційно складається із трофейних машин РФ.

«Те, що окупанти не змогли знищити неушкоджену техніку перед відступом або здачею, свідчить про низький рівень підготовки та низький рівень бойової дисципліни», - вважає Міноборони Британії.

Зважаючи на те, що російські війська перебувають під серйозним тиском у кількох секторах та дедалі більше деморалізуються, Росія, ймовірно, продовжуватиме втрачати важке озброєння, прогнозує британська розвідка.

Читайте також: Українські військові знищили російський штурмовик Су-25 у Херсонській області

Покинуті та захоплені російські танки, гаубиці та бойові машини використовуються проти російської армії у міру просування українських військових в ході контрнаступу. Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

Швидкий прорив України в Харківській області місяць тому закінчився тим, що сотні одиниць російської бронетехніки потрапили до рук ЗСУ, адже російська армія залишила їх, неорганізовано відступаючи.