UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тривають бої за Савур-Могилу, силовики утримують позиції

Українські військові відбили у бойовиків Савур-Могилу десять днів тому, але терористи досі роблять нові спроби відвоювати стратегічну висоту у силовиків.

Силовики утримують стратегічну висоту біля міста Сніжне - Савур-Могилу, запеклі бої тривають. Про це повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Зараз тривають бої за цю висоту. Поки що вона утримується українськими військовими, нам вдалося відбити приблизно десять днів тому. Бойовики не припиняють своїх спроб її відбити, але у них це не виходить. Вже дуже багато критики навіть з їхнього боку. Українські військові продовжують утримувати цю висоту під своїм контролем", - сказав він.

ТАКОЖ: Ватажки бойовиків залякують своїх бійців, щоб вони не втекли

Нагадаємо, сили АТО проводять перегрупування, закріплюються на зайнятих позиціях і відновлюють боєздатність. Підрозділи сил АТО зміцнили оборону в районі Савур-Могили, йде підготовка до подальших активних дій в районах скупчення терористичних груп.

Бойовики не припиняють своїх спроб її відбити, але у них це не виходить, повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Збройні сили України взяли під контроль Савур-Могилу 28 липня. Савур-Могила є стратегічною висотою на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії, з якої терористи обстрілювали українських військових і ряд населених пунктів, зокрема, Маринівку.

Читайте також:

Сили антитерору звужують кільце оточення навколо Луганська, Стаханова та Алчевська

Позиції сил АТО обстріляли з території Росії після розвідувального польоту

МВС України та СБУ впроваджують агентів в лави повстанців