UA / RU
Підтримати ZN.ua

Триває конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України

Призовий фонд змагань складає 200 тисяч гривень.

© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ
У військовій частині негативно характеризують дезертира
© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ

На Чернігівщині триває конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Участь беруть взводи, які стали кращими відповідно у Сухопутних військах, Військово-Морських Силах та Високомобільних десантних військах. Усього - 3 команди по 12 військовослужбовців у кожній. Конкурс проводиться на штатній техніці, а всі учасники є справжніми фахівцями своєї справи, які мають досвід не лише полігонних стрільб, а й виконання бойових завдань в районі проведення АТО.

- Конкурс проводиться вже вп'яте. Є суттєві зміни. Зокрема в змаганнях використовуються всі прийоми та способи застосування танкових підрозділів, які взяті з досвіду проведення АТО. Зараз танкісти змагаються в складі пар машин, тобто 4-х танків. Це дозволяє максимально ефективно вирішувати бойове завдання, - зазначив начальник Управління бойової підготовки – заступник начальника Головного управління підготовки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олексій Таран.

Танкісти виступають у таких номінаціях: оборонний та наступальний бій, водіння, професійна та спортивна номінації. Також у цьому році вперше додані такі вправи, як швидкісна стрільба з пістолету та подолання психологічної смуги перешкод. Команди від Військово-морських сил та Сухопутних військ представлені танками Т-64, а десантники змагаються на Т-80.

- Є різниця в бойовому потенціалі танків Т-80 та Т-64. В номінаціях де є маневр, зокрема водіння та наступ, додається відповідний коефіцієнт. Тому всі в абсолютно рівних умовах, - наголосив полковник Олексій Таран.

Призовий фонд цього року становить 200 тисяч гривень. Відтак окрім перехідного кубку – макету танка, команда-переможець отримає 100 тисяч гривень. За друге місце передбачена винагорода у 60 тисяч, а бронза оцінюється у 40 тисяч гривень.

Тим часом порядок підготовки ЗСУ змінили у зв'язку з російським навчаннями в Білорусі. У Генштабі пообіцяли враховувати досвід НАТО при підготовці особового складу.