UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тривала 16 годин: в Харкові нарешті ліквідували пожежу в «Епіцентрі»

Росіяни напередодні вдарили по гіпермаркету двома ракетами

Пожежу в будівельному гіпермаркеті «Епіцентр» в Харкові, в який напередодні у суботу російські війська вдарили керованими авіабомбами, вдалось ліквідувати лише сьогодні вранці. Вона тривала понад 16 годин, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Через удар та спровоковану ним пожежу вогонь швидко поширився на площу понад 13 тис. кв. м.

Зараз на місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія.

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/photo_2024-05-26_09-31-50 (2).jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/photo_2024-05-26_09-31-51.jpg" rtitle="undefined"]

Станом на ранок 26 травня відомо, що внаслідок російської атаки по цивільному об’єкту загинули 12 людей та ще 43 отримали травми. Водночас ще 16 людей вважаються зниклими безвісти. На разі із загиблих вдалось ідентифікувати лише трьох.

«У десяти громадян, родичів, які вже звернулися до поліції, відібрано біологічні зразки. Встановлено особи трьох загиблих. Ідентифікація тіл триває», - зазначив Клименко.

Він додав, що усі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу або до поліції, а родичі першої лінії повинні здати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації.

Читайте також: Рятувальники показали наслідки падіння уламків дрона на Вінниччині: людей довелося евакуювати

Після удару по «Епіцентру» російські нападники у суботу, 25 травня, завдали удару по центральному парку Харкова. Внаслідок цієї атаки травми отримали 25 людей.