UA / RU
Підтримати ZN.ua

Три країни Євросоюзу виділили Україні 35 млн захисних масок та апарати ШВЛ

Європейський комісар висловив подяку країнам членам ЄС за допомогу.

Бельгія, Німеччина та Словаччина запропонували Україні засоби індивідуального захисту та апарати ШВЛ для боротьби з коронавірусною інфекцією, повідомляє представництво ЄС в Україні. Допомога включає понад 35 мільйонів захисних масок, 24 апарати ШВЛ, 10 тисяч захисних костюмів та окулярів.

Надання допомоги координував Євросоюз через свій Центр реагування на надзвичайні ситуації.

У нещодавньому пакеті Бельгія запропонувала Україні 500 тисяч масок KN95 та 2 мільйони хірургічних масок, Німеччина запропонувала 25 мільйонів хірургічних масок, 7 977 000 масок FFP2 та 24 апарати ШВЛ, Словаччина запропонувала по 10 тисяч захисних костюмів, хірургічних масок, масок FFP2 та захисних окулярів.

 "Я хочу подякувати країнам-членам ЄС за підтримку України в боротьбі з COVID-19. Ми повністю солідарні з нашими найближчими сусідами. Наш Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації відстежує поточні обставини і готовий спрямовувати допомогу в подальшому", - заявив європейський комісар з питань врегулювання криз Янез Ленарчич.

Зазначається, що протягом усієї пандемії COVID-19 ЄС надавав допомогу нашій країні. У 2020 році низка країн-членів ЄС забезпечували підтримку України через Механізм цивільного захисту ЄС.

Читайте також: У ВООЗ стурбовані швидким послабленням коронавірусного карантину у світі

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про свою програму передачі не менше 80 мільйонів доз вакцини від коронавіруса з США до кінця червня і про детальний план для перших 25 мільйонів доз. У списку отримувачів також є Україна.