UA / RU
Підтримати ZN.ua

Третина киян проведуть літню відпустку вдома, кожен п'ятий поїде до Криму

Переважна більшість літніх людей цього літа залишаться у Києві, обравши в якості місць відпочинку будинок або дачу. Майже кожен п'ятий респондент у віці 18-39 років планує закордонну поїздку.

Близько третини киян (29%) планують провести літо вдома, а мінімум кожен десятий (11%) взагалі буде без відпустки цього літа. Ще 14% - не визначилися з літнього відпочинку. Про це свідчать результати соцопитування групи "Рейтинг".

Серед тих, хто поїде з міста цього літа, найбільшим попитом користується відпочинок на Чорному або Азовському морі (18%). Разом з тим, 13% планують провести літню відпустку за кордоном, 7% - в іншому місті, селі України.

Кожен шостий киян (15%), планує провести відпустку на дачі.

Переважна більшість літніх людей цього літа залишаться у Києві, обравши в якості місць відпочинку будинок або дачу. Чим молодші респонденти, тим більше вони намагаються виїхати з міста на відпочинок. Майже кожен п'ятий респондент у віці 18-39 років планує закордонну поїздку.

Зі зростанням рівня освіти респондентів зростає і кількість тих, хто планує виїхати з міста. Лише чверть людей з вищою або незакінченою вищою освітою проведуть відпустку вдома, а 10% - без відпустки взагалі. Разом з тим, кожен п'ятий власник диплома про вищу освіту планує відпочинок на Чорному чи Азовському морі, трохи менше (15%) проведуть відпустку за межами країни.

Більше половини жінок проведуть літо вдома, на дачі або на роботі. Чоловіки - більш мобільні, особливо що стосується поїздок за кордон. У той же час, 16% чоловіків ще не визначилися, де проведуть нинішню відпустку. Серед жінок таких менше.

Дослідження було проведене Соціологічною групою "Рейтинг" 20-26 травня серед 1002 респондентів киян у віці від 18 років і старше.

Метод дослідження: телефонне опитування, вибірка репрезентативна за віком, статтю та районами Києва.

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3,1%, для значень близьких до 30% - не більше 2,8%, для значень близьких до 10% - не більше 2%. !zn

Читайте також:

Тільки 2% українців поїдуть у відпустку за кордон

Голова МВС Захарченко пішов у відпустку на піку скандалів, що сколихнули міліцію

Азаров пішов у відпустку на три тижні, залишивши Арбузова виконувати обов'язки прем'єра

Засідання уряду вирішили не скликати на ранок після дня народження Януковича