UA / RU
Підтримати ZN.ua

Транспортник Ан-225 "Мрія" здійснить перший комерційний рейс до Австралії

Дальній комерційний рейс найбільшого транспортного літака у світі привернув до себе широку увагу світової спільноти, відзначають в КБ ім. Антонова.

10 травня знаменитий український транспортний літак Ан-225 "Мрія" вирушить у свій перший комерційний рейс до Австралії, повідомляє прес-служба державного підприємства "Антонов" в соцмережі Facebook.

"10 травня 2016 р. найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" вилетить з Києва до Праги (Чехія), звідки він вирушить у свій перший комерційний рейс до Австралії, м. Перт", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перший комерційний виліт знаменитого транспортного літака на подібну відстань вже привернув до себе увагу мсвітової спільноти. Урочистий відліт Ан-225 відбудеться в аеропорту "Київ-Антонов" в р. Гостомелі.

Ан-225, розроблений київським КБ імені Антонова, на сьогоднішній день є найбільшим, найважчим та найпотужнішим транспортним літаком у світі. Його максимальна злітна маса становить 640 тонн. У листопаді 2004 року Міжнародна авіаційна федерація внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннесса за його 240 рекордів.

Як повідомлялося раніше, ДП "Антонов" та компанія Taqnia Aeronautics Co. підписали угода про кооперацію по організації в Саудівській Аравії літакобудівного комплексу і організації виробництва літаків Ан-132.

В той же час, що ДП "Антонов" підписав контракти на виробництво майже 60 літаків. Підприємство вже почало отримувати гроші для їх виконання.