UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп знав про початок пандемії, але проігнорував його заради торгової угоди з КНР - Болтон

"Він не хотів чути погані новини про приховування вірусу в Китаї або його потенційний вплив на китайську торговельну угоду, яку він так хотів укласти."

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що Дональд Трамп ігнорував ранні попередження про пандемію коронавируса через потенційний впливу, який вона могла надати на торговельну угоду з Китаєм, передає CNN.

"Президент не хотів чути погані новини про свого друга Сі Цзіньпін (РЕД: голова КНР). Він не хотів чути погані новини про приховування вірусу в Китаї або його потенційний вплив на китайську торговельну угоду, яку він так хотів укласти. І він не хотів чути про потенційний вплив пандемії на американську економіку і її вплив на його переобрання ", - сказав Болтон в інтерв'ю CNN.

На його думку, той факт, що президент закривав очі на ранні попередження про коронавіруси привів до того, що країна не може впоратися з COVID-19.

"Я думаю, що в країні такого розміру, як Сполучені Штати, державні та місцеві органи влади повинні відігравати велику роль, але на федеральному рівні реакція не була послідовною", - сказав він.

Читайте також: Пандемія все ще набирає оберти в більшій частині світу - The Economist

Як уже повідомлялося, Трамп отримував гроші на виборчу кампанію 2020 від людей пов'язаних з китайським урядом. Кошти надійшли на рахунки фонду Trump Victory в 2017 році. Відзначається, що мета таких вкладень полягала в тому, щоб наблизитися до президента США і спробувати вплинути на нього.

Деякі з тих, хто перекладав гроші на рахунки Trump Victory, мали тісні зв'язки з членами апарату держбезпеки Китаю, включаючи організації, пов'язані зі збройними силами. Також були випадки, коли ці люди інформували відомих китайських політичних діячів про свої успіхи.