UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трагедія в Дніпрі: скільки грошей збираються виділити людям, які втратили житло 

Наразі місцева влада надала постраждалим можливість безкоштовно жити у гуртожитках.

Виживші власники зруйнованих 97 квартир у будинку в Дніпрі, в який 14 січня влучила російська ракета, мають отримати по близько 50 тисяч доларів на придбання та облаштування нових квартир, якщо спрацюють усі домовленості, заявив мер міста Борис Філатов у інтерв’ю Тетяні Безрук, опублікованому в матеріалі «Дніпро. “Велика діра” у серці».  

«Ми не бідне місто, напевно, можемо звести будинок. Але це було б фактично гетто. Уявляєте, який це буде дім, якщо туди переселити людей після такої трагедії. Це буде «дім горя». Там щодня будуть поминки. Тому цих людей треба розселяти», - пояснив мер.   

Читайте також: ОГП оголосив про підозру командиру російського авіаполку Тімошину, який віддав накази бити по Дніпру та Кременчуці

За словами Філатова, напряму купувати квартири за кошти бюджету влада не стала, щоб не було потім зайвих проблем із питаннями від антикорупційних органів на кшталт: чому обрали саме цього забудовника? чому квартира з ремонтом? чому така вартість квадратного метра?

Внаслідок російського ракетного удару по 9-поверхівці в Дніпрі загинуло 46 людей; 11 вважаються зниклими безвісти; 80 людей поранені - у лікарнях все ще залишаються 24 постраждалих, з них троє у важкому стані.