UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ткаченко просить виплатити компенсації представникам культурної сфери через локдаун у Києві

Він назвав ситуацію напруженою і нагадав, що найбільше страждає саме сектор культури. 

Посилення у Києві карантинних правил може завдати удару по сфері культури у Києві, тому Мінкульт просить виплатити компенсації працівникам цієї галузей. Про це на своєму каналі в Телеграм написав глава Мінкульту Олександр Ткаченко. 

Саме галузь культури через пандемію зазнала найбільших збитків. 

"Ситуація напружена. Хоча помаранчева зона зберігається, але локдаун для культури і креативних індустрій з 20 березня - однозначно, спірне рішення... Приймаючи подібне, потрібно враховувати наслідки і запропонувати компенсацію за збитки для культури", - написав глава Мінкульту.

За словами Ткаченка, Мінкульт може поділитися з КМДА досвідом щодо виплати компенсацій. 

"Пане мер, так чому в цих умовах залишається працювати громадський транспорт - не може бути просто риторичним питанням, погодьтеся. Покажіть свою небайдужість до культурно-креативної сфери. З боку міністерства, ми готові допомогти", - зазначив Ткаченко.

Читайте також: Більшість українців підтримують введення локдауну – опитування

16 березня Віталій Кличко закликав уряд розширити перелік карантинних обмежень у “помаранчевій” зоні. За його словами, у столиці за останніх півтора тижня число хворих на коронавірус та госпіталізованих збільшилась майже вдвічі.

Також він заявив про те, що через погіршення епідситуації учнів 5-11 класів столиці підуть на весняні канікули дещо раніше.

Напередодні міський голова заявив про те, що епідситуація з коронавірусом у Києві погіршується і вже через тиждень столиця може опинитися у "червоній зоні" карантину.