UA / RU
Підтримати ZN.ua

Титушко на суді розповів свою версію подій 18 травня

Вадим Титушко наполягає, що не бив журналістку і не погрожував її чоловікові - "це був просто жарт".

Борець Вадим Титушко, обвинувачений у справі про побиття журналістки Ольги Сніцарчук, розповів, що, на його думку, відбувалося в Києві 18 травня.

"Ми піднялися до готелю, де знаходилась маса людей під прапорами "Свободи". Як тільки ми підійшли, у наш бік почали кидати пластикові пляшки з водою, якісь палиці, всіляко обзивати. Хто кричав "фашисти", хтось - "москалів на ножі", "банда"... Ми відразу не могли зрозуміти, що відбувається... Тим більше, нас було трохи більше 20-ти. Їх - близько півтори сотні", - зазначив він.

За його словами, після цього послідував ряд провокацій з боку "Свободи", зав'язалася бійка. "Це була звичайна двостороння бійка, але, повірте, ми не були її ініціаторами! Ми оборонялися, застосовуючи навички самозахисту", - переконує борець.

Він вважає, що "свободівці" переплутали борців з учасниками мітингу, організованого Партією регіонів. "Тому що крім усього на нашу адресу летіли образи із серії "регіонівське бидло". Хоча ми були охоронцями опозиційної колони! Ці люди просто не зрозуміли і прийняли нас за "регіоналів", - розповів він.

На питання про те, яким чином у долі борця з'явилася журналістка Ольга Сніцарчук, Титушко відповів, що під час бійки "незрозуміла жінка (ще тоді я, зрозуміло, не знав, хто вона) без прес-бейджа, мікрофону або фотокамери зі звичайним мобільним телефоном бігала між рядами забіяк і щось кричала". "Скажіть, нормальна розсудлива людина полізе в самий епіцентр сутички молодиків спортивної статури? Пам'ятаю, як я легенько відсунув її рукою і по-людськи попросив, мовляв, вистачить знімати! Бо я - людина не публічна і не збираюся нею ставати!... Ніякого побиття не було! Повірте, це все суцільна брехня! Я розумію, що вона працює на "5 каналі", може, їй пообіцяли за це гроші, може, нову посаду... Але навіщо на моєму імені робити собі піар і кар'єру?!", - зазначив Титушко.

Він також стверджує, що фізичного дотику у нього з Сніцарчук не було. "Я не той чоловік, який піднімає руку на жінку! Я собі такі речі не дозволяю. І потім, якби я її побив, ви уявляєте наслідки?! Її, наскільки я візуально пам'ятаю, ззаду прикривав хлопець (зараз я знаю, що це чоловік Владислав Содель). Він потягнув її за собою, вона просто спіткнулася і впала", - підкреслив він.

"Я не бив, нічого не вибивав, не плювався, як вона зараз заявляє", - сказав він.

Що стосується насильства щодо Соделя, борець розповідає: "Цей фотокор називав мене некоректними словами (не хочу їх вимовляти), на що я відповів, мовляв, якщо ти так кажеш, то відповідай за свої слова, давай просто руками попрацюємо... Взагалі, з мого боку це був просто жарт - зрозуміло, що він би нарівні зі мною не бився".