UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тисяча гривень від Зеленського за COVID-вакцинацію: як і де її отримати

Повнолітні українці, які імунізувалися двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть отримати 1000 грн на спеціальну картку «єПідтримка».

Громадяни, які отримати дві дози COVID-щеплення та мають «зелений» сертифікат вакцинації, у застосунку «Дія» можуть одержати 1000 грн від держави. Про це повідомляє ютуб-канал «Дія».

Що необхідно для отримання «тисячі Зеленського»

Під час першого етапу проєкту, що триватиме з 13 грудня, кожна особа старше 18 років, яка отримала дві дози COVID-щеплення, може розраховувати на виплату 1000 грн.

Для цього потрібно:

Читайте також: В банках стартувала реєстрація на «тисячу Зеленського»

Як оформити картку «єПідтримка»

Щеплені проти коронавірусної інфекції повнолітні громадяни можуть одержати 1000 грн у застосунку «Дія» за допомогою картки «єПідтримка».

Для її оформлення можливі два шляхи:

Оформлення картки є безоплатним. Зазначається, що перелік банків буде розширюватися.

Єлизавета Чижик, ZN.UA

Сім простих кроків для отримання «вакцинальної» тисячі

Міністерство цифрової трансформації оприлюднило інструкцію щодо одержання 1000 гривень для громадян, які щепилися проти COVID-19 двома дозами:

Читайте також: В уряді розповіли, як виплачуватиметься «вакцинотисяча» від Зеленського

Куди витратити «вакцинальну» тисячу

Українці мають скористатися нарахованою тисячею гривень за програмою єПідтримка протягом чотирьох місяців. Повідомляється, що грошима можна скористатися для купівлі:

Зазначається, що отримати готівкою або переказати на іншу картку 1000 гривень, які надійшли за програмою єПідтримка, неможливо. Програма працюватиме виключно у застосунку «Дія».

Нагадаємо, що раніше у Нацбанку припустили зростання цін на 5-10% в галузі спорту та культури через запровадження виплати «тисячі Зеленського», але вона не зможе сильно вплинути на інфляцію. Виплата буде направлена споживачам на оплату послуг, частка яких є незначною у споживчому кошику.

Також стало відомо, що Володимир Зеленський підписав закон про виділення вакцинованим українцям «ковідної тисячі». У бюджеті закладено 8 млрд грн на програму єПідтримка. Старт програми запланований на 19 грудня у застосунку «Дія».