UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тищенко заявив, що вечірки в готелях не заборонені локдауном

На думку Тищенка, юридично він нічого не порушив.

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко прокоментував проведення під час карантину святкування дня народження дружини в готелі в центрі Києва. За його словами, святкування відбувалося в готельному номері, що не заборонено карантинними обмеженнями. Про це Тищенко написав в Telegram.

«З юридичної точки зору - і це аксіома для нашого карантинного часу - святкування чого-небудь в готельних номерах готелів абсолютно не заборонені. Підкреслюю, що мова йде саме про номери, а не про ресторан як про це, не розібравшись, написала частина журналістів», - написав депутат.

Тищенко стверджує, що ніяких адміністративних або кримінальних справ за фактом святкування немає, як і штрафів. Також його дружина готова внести витрачену суму в декларацію «якщо того потребуватиме законодавство».

При цьому депутат визнав, що «ситуація могла обурити українське суспільство», тому він готовий вибачитися перед суспільством, але не перед тими «викривачами», які в перервах між пошуками скандалів і сенсацій самі зависають в закритих ресторанах, а потім публікують фейки про інших».

Читайте також: Степанов про вечірку Тищенка: "Ковід не вибирає за соціальним статусом"

Як повідомлялося, слідчі поліції Києва в понеділок, 19 квітня відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог в готелі на столичному Подолі. Журналісти опублікували відео святкування дня народження в готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv, яке тривало п'ять годин без масок і дотримання карантинної дистанції.

Тим часом в "Слузі народу" висловили думку, що позбавляти Тищенка депутатського мандата не варто, оскільки перевибори коштують дорого. Заступник голови фракції нагадав, що після скандалу з рестораном «Велюр» в минулому році Тищенко, щоб реабілітуватися в очах суспільства, передавав котлети та інші продукти медикам і волонтерам.