UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимчук вважає вимушений "особливий статус" меншою ганьбою, ніж здачу всього Донбасу

Голова "Інформаційного опору" також пояснює українцям, що довгий час влада дуже багато недоговорювала про важкий стан сил АТО і тепер розплачується за це.

Голова інформаційно-аналітичного центру "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук визнає закон про особливий статус окремих регіонів Донбасу ганебним, проте, на його думку, набагато більшою ганьбою була б здача всього Донбасу і нові людські втрати.

Таку думку він висловив на своїй сторінці в Facebook.

"Так, цей закон - ганьба для України, це неможливо заперечувати. Але давайте визнаємо очевидне: куди великою ганьбою була здача, як мінімум, всього Донбасу (цю загрозу, до речі, на сьогодні не вирішено), ще й ціною багатьох нових наших втрат", - зазначає Тимчук.

Військовий експерт також звинувачує українську владу в нещирості перед українським народом. За його інформацією, цілеспрямовано замовчувалася вкрай важка реальна ситуація українських силовиків в зоні АТО, щоб не розчаровувати суспільство.

"Але все ж головною проблемою української влади в контексті даного закону я вважаю те, що з 20-х чисел серпня по всіх наших силових структурах йшла чітка вказівка ретельно фільтрувати інформацію щодо ситуації в зоні конфлікту і не допускати негативу", - повідомляє Тимчук.

При цьому він продовжує, що цим влада сама собі і "вирила яму". "Переконуючи суспільство, що все добре і ми контролюємо ситуацію, зараз дуже важко пояснити, що в реальності ми не маємо можливості успішно воювати, поки Путін підтримує бойовиків. І для виходу з цієї ситуації і з'явився цей закон", - розкриває карти експерт.

Тимчук також додає, що завдяки цьому негативного резонансу влада отримає урок правди.

Нагадаємо, раніше Тимчук заявляв, що в російсько-терористичних військах на Донбасі місцевих бойовиків менше 40%. !zn