UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимчук: Про широкомасштабне вторгнення Росії в Україну 15 липня не йдеться

За словами Тимчука, ні про яке широкомасштабне вторгнення Росії в Україну і початку "повноцінної" війни між двома державами ніхто не говорить.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи Інформаційний опір Дмитро Тимчук повідомив, що озвучена ним раніше інформація про підготовку до закидання в Україну 15 липня диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу в Україну не означає широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Враховуючи заголовки, якими масово оснастили ЗМІ мою заяву на сьогоднішньому брифінгу, хочу повторити цю заяву, так сказати, у письмовому вигляді. На кордоні Росії з Україною в Ростовській області нами зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи російського спецназу. За нашими даними, командири зорієнтовані на готовність до закидання (інфільтрації) в Україну 15 липня", - написав Тимчук у своєму Facebook в понеділок, 14 липня.

Він зазначив, що такі групи спецназу "працювали" в Донбасі протягом усього квітня цього року. "Формат точно такий же. Тоді слідом за закиданням цих груп ми отримали Слов'янськ та ін. "цитаделі тероризму". Зараз Росія, розчарувавшись у своїх найманців, намагається провернути той самий фокус", - додав він.

"Ні про яке широкомасштабне вторгнення Росії в Україну і початку "повноцінної" війни між двома державами ніхто не говорить. Йде таємна (принаймні, поки) війна Росії проти України. Йде вона з березня 2014 року", - підкреслив координатор ІС.

Він також закликав журналістів відповідальніше ставиться до поширюваної інформації: "Я розумію прагнення ЗМІ до резонансних повідомлень, але не треба влаштовувати паніку. Ворога треба протистояти з холодним розумом". !zn

Читайте також:

Росія розглядає можливість "точкових ударів" по Україні, - джерело

Київ направив Москві ноту у зв'язку з обстрілами і порушеннями повітряного простору

Колони танків під російськими прапорами переміщуються по Луганську