UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіла загиблих в Драмтеатрі маріупольців росіяни заливають бетоном

Місцеві мешканці зазначають, що будівельники отримали такий наказ. 

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомляє, що російські військові зараз проводять "реконструкцію" Драматичного театру у Маріуполі, де було вбито українців, які ховалися там під час бомбардування. У повідомленні на Телеграм-каналі йдеться про те, що злочинці просто заливають тіла людей бетоном,   засипаючи ці місця хлоркою.

"Без хлорки ніяк. Де великі скупчення трупів (у будівлі - ред.), там треба хлорку і тільки потім бетон, якщо просто лити бетон на трупи – сморід якось пробивається навіть через товстий шар бетону", - розповідають місцеві мешканці. 

Вони додають, що будівельники отримали наказ не витягувати тіла з розвалин Драмтеатру, а "тихо бетонувати".

Читайте також: Окупанти готують фейкове «розслідування» про удар по драмтеатру Маріуполя, щоб звинуватити у злочині українців — ГУР  

Нагадаємо, у середині квітня російські війська почали розчищати завали Драматичного театру в Маріуполі, щоб сховати сліди воєнних злочинів. Зокрема, тіла загиблих звозили для поховання в траншею в селі Мангуш.

На початку літа окупаційна адміністрація заявила, що планує вже восени відновити вистави у театрі, який став місцем смерті та трагедії для багатьох маріупольців.