UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тетяна Чорновол отримала журналістську премію імені Симоненка

Незважаючи на те, що ще 14 грудня лауреатом премії в галузі журналістики імені Симоненка стала член Лубенського медіа-клубу Олена Сатдарова, тепер її вручили і побитій нещодавно Тетяні Чорновол.

Журналістка Тетяна Чорновол стала лауреатом премії імені свого земляка Василя Симоненка, заснованої журналістами Лубенського медіа-клубу на Полтавщині рік тому.

Незважаючи на те, що ще 14 грудня лауреатом премії в галузі журналістики імені Симоненка стала член Лубенського медіа-клубу Олена Сатдарова, тепер її вручили і побитою нещодавно Тетяні Чорновол.

Голова медіа-клубу Володимир Безчасный зазначив, що таким чином клуб визнав не тільки особисті заслуги Тетяни Чорновол у розвиток української журналістики та проявлені при цьому мужність і патріотизм, але і показав свою солідарність з колегою і моральну підтримку.

Напередодні на Полтавщині пройшли акції протесту проти беззаконня та свавілля влади. Причиною їх проведення було напад на журналістку Чорновол.

Нагадаємо, 25 грудня журналістку Чорновол жорстоко побили чоловіка на Бориспільській трасі неподалік від Києва.

Місія США в ОБСЄ заявила, що побиття журналістки Тетяни Чорновол виглядає елементом системи помсти проти тих, хто організовував, брав участь, або прихильно висвітлював виступи Евромайдана.

Посол США Деніел Баєр заявив, що влада України, включаючи уряд, президента Януковича і всіх міністрів, повинні публічно заприсягтися не заохочувати ніякої помсти активістам і журналістам. !zn

Читайте також:

Місія США в ОБСЄ: Побиття Чорновол схоже на помсту Евромайдану

Міліція розшукує шостого підозрюваного у справі про побиття Чорновол

Чорновол впізнала одного з нападників

Затримані за побиття Чорновол запевняють, що їх підставили