UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тещі Шабуніна теж поклали муляж вибухового пристрою під двері квартири

Поліція вже запропонувала охорону активісту, той дорікає правоохоронців в бездіяльності.

Під двері квартири тещі голови правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна зловмисники поклали муляж вибухового пристрою, аналогічний виявленому напередодні біля житла матері активіста в Рівному, повідомили в столичній прокуратурі.

Вранці 31 грудня поліція отримала повідомлення про підозрілий предмет у під'їзді житлового будинку на вулиці Якуба Коласа. На гарячу лінію «102» зателефонував орендар квартири, що належить батькам дружини Шабуніна.

Поліцейські виявили на місці два корпуси гранат Ф-1 без запалів, примотані одна до одної скотчем. Кримінальне провадження зареєстрували за статтею «погроза вбивством» (ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу).

Шабунін допустив, що його намагаються залякати олігархи, корупціонери або російські спецслужби, а також дорікнув правоохоронцям за їхню бездіяльність.

«Неважливо, хто це організував: олігархи, корупційна шобла або рускі. Зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави покарати замовників сотень нападів на активістів. Наприклад, Нацполіція Авакова за півроку так і не змогла знайти хоча б виконавців підпалу мого будинку. Про замовників говорити не доводиться», - написав активіст у Facebook.