UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи знищують підприємства в ОРДЛО для поповнення лав окупаційних військ - розвідка

На сході України бойовики щоденно втрачають від трьох до десяти осіб пораненими та вбитими.

Підконтрольні Росії окупаційні адміністрації ОРДЛО за сфабрикованими обвинуваченнями ліквідовують підприємства будь-якої форми власності задля поповнення лав російсько-окупаційних військ звільненими працівниками, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У складі "республіканських органів державної безпеки" сформовані нові підрозділи нібито для боротьби зі злочинністю в економічній сфері. Основним призначенням зазначених структур є фабрикування підстав для ліквідації підприємств будь-якої форми", - зазначають розвідники.

Таким чином окупанти штучно створюють умови для погіршення соціально-економічної ситуації і унеможливлення працевлаштування громадян на тимчасово окупованій території сходу України.

Ліквідація застосовується до підприємств, керівники яких, на думку окупантів, "недостатньо сприяють примушенню працівників проходити військову службу у складі російсько-окупаційних військ".

"При цьому "військові комісаріати" отримали розпорядження активізувати заходи щодо призову на військову службу працівників, яких буде звільнено у зв'язку з припиненням роботи їх підприємств", - додають у розвідці.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.