UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи завдали артилерійський удар по житловому сектору Авдіївки

Від осколкових поранень загинув чоловік, інформація про постраждалих уточнюється.

Російські терористи завдали артилерійського удару по житловому сектору Авдіївки Донецькій області, повідомив голова обласної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Зафіксовані попадання в багатоповерхові будинки по вулиці Гагаріна і 9-й квартал. Йдуть розбори завалів", – написав Аброськін на своїй сторінці в Facebook ввечері у четвер, 16 лютого.

В результаті попадання снаряда в житловий будинок від осколкових поранень помер чоловік 1973 року народження. Інформація про постраждалих уточнюється.

Читайте також: Пропагандисти ЗС РФ знімають постановочні сюжети в районі Авдіївки — розвідка

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася 29 січня, коли бойовики почали масовані обстріли Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріл Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Через обстріли російських терористів було порушено тепло - та енергопостачання міста, у місті введено режим надзвичайної ситуації, призупинив роботу коксохімічний завод. У понеділок, 6 лютого відновлено водо-, тепло - та електропостачання Авдіївки, запрацювали загальноосвітні школи і дитячі садки.

Детальніше про ескалацію ситуації під Авдіївкою читайте в статті Юрія Бутусова "Що сталося в Авдіївці?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".