UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи застосували ствольну артилерію на маріупольському напрямку

Збройні провокації були зафіксовані на усіх напрямах в зоні АТО.

У неділю, 3 липня, бойовики російсько-терористичних формувань скоїли 22 збройних провокації проти сил антитерористичної операції, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На маріупольському напрямку терористи обстріляли Лебединське й Талаківку із гармат САУ калібру 122 міліметри, а за Мар'їнці відкривали вогонь з мінометів калібру 82 міліметри.

По опорних пунктах ЗСУ в районі Невельського, Майорська і Новгородського на донецькому напрямку найманці били з 120-міліметрових мінометів. Авдіївку ворог обстрілював з гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту був зафіксований снайпер противника.

В Луганській області були зафіксовані три обстріли: по Новоолександрівці та Новотишківці бойовики вели вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Читайте також: У військових шпиталях України в даний момент лікують 120 українських бійців, що постраждали в АТО

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.