UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи застосували міномети на всіх напрямках у зоні АТО

З початку доби втрат серед українських військовослужбовців не було.

Бойовики російсько-терористичних формувань продовжують порушувати режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції. Обстановка у зоні бойових дій залишається складною, але контрольованою. Інтенсивність застосування бойовиками великокаліберної артилерії знизилася. Втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

З початку доби терористи 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано на приморському напрямку. Вранці окупанти завдали удару по Лебединскому зі 120-мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів. Водяне теж опинилося під мінометним вогнем. Чермалик, Широкине, Павлопіль, Талаківку, Новотроїцьке, Старогнатівку, Славне та Мар'їнку бойовики неодноразово обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, по Чермалику окупанти відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу, по Мар'їнці били з БМП, а по Новомихайлівці – з зенітної установки.

Найбільш гарячою ділянкою на донецькому напрямку залишаються околиці Авдіївки, по яких окупанти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Верхньоторецьке, Піски та Опитне зазнавали обстрілів з тих же видів озброєнь. По Луганському на Світлодарській дузі терористи били з БМП і піхотного озброєння.

Обстановка на луганському напрямку відносно стабілізувалася, проте обстріли із заборонених Мінськими домовленостями озброєнь не припинилися. Катеринівку окупанти накрили вогнем з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, а по Новоолександрівці били з 82-мм мінометів.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".