UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи застосовували для обстрілів ЗСУ бронетехніку та міномети

Ситуація на донецькому напрямку залишається напруженою.

Російсько-терористичні війська протягом доби, 6 серпня, п'ять разів обстріляли позиції українських військових вздовж всієї лінії розмежування в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

"Сьогоднішній день у районах проведення АТО вчергове не пройшов спокійно. І хоча, порівняно з минулою добою, російсько-окупаційні угруповання майже вдвічі зменшили кількість обстрілів українських позицій, напружена ситуація і далі зберігається на донецькому напрямку", - повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

На донецькому напрямку після опівночі бойовики тричі з різних напрямків вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів по позиціях українських військових на підступах до Авдіївки. А близько 2:00 ночі вони застосовували озброєння БМП неподалік Пісків.

На луганському напрямку терористи знову грубо порушили мирні домовленості – майже о 16:00 випустили три міни калібру 120 мм по українських захисниках у районі Кримського.

Нагадаємо, напередодні бойовики 31 раз обстріляли позиції Збройних сил України. Минула доба в Донбасі завершилась певним зменшенням активності терористів, озброєння калібром вище 100 мм вони не застосовували.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "хлібне перемир'я", яке почалось 24 червня. Окупанти скоротили кількість обстрілів в зоні АТО, проте продовжують щодня порушувати режим припинення вогню.