UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи "закрили" район поблизу окупованого Новоазовська - розвідка

Разом із працівниками ФСБ вони обшукують будівлі, перевіряють документи та записують телефони мирних мешканців.

Російсько-окупаційне командування ввело найсуворіші обмеження для мирних мешканців населених пунктів у районі тимчасово окупованого Новоазовська, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Напередодні бойовики "республіканських правоохоронних органів" терористичної організації "ДНР" під керівництвом співробітників ФСБ РФ закрили район на в'їзд та виїзд без дозволу, проводили перепис документів і номерів телефонів й обшукували помешкання. Відповідні заходи викликали у мирних мешканців обурення.

Крім того, окупанти активізували заходи щодо посилення адміністративно-поліцейського режиму у районах дислокації з'єднань і частин російсько-окупаційних військ в Донбасі.

Нагадаємо, раніше в розвідці повідомили про те, що в терористичній організації "ДНР" розширили перелік "невиїзних осіб". З початку лютого виїхати з тимчасово окупованої території не зможуть виконавці господарських робіт та обслуговуючий персонал "органів влади" і "силових структур" окупаційних "адміністрацій".

Пізніше заборона була поширена на медичних працівників. Кожного медпрацівника попередили про заборону виїзду за межі окупованих територій Луганщини під підпис.

Детальніше про проблеми мешканців охоплених війною регіонів України читайте в матеріалі Євгена Захарова та Миколи Козирева "Хто допоможе цивільним, постраждалим від війни на Сході країни?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".