UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи виводять з ладу власну техніку та самовільно залишають свої "військові частини" – ІС

Бойовики намагаються уникнути участі в бойових діях і вступають в конфлікти з місцевими жителями.

Бойовики так званої "ДНР" навмисне шкодять своїй бойовій техніці для неучасті в бойових діях і самовільно залишають розташування своїх "військових частин" для розпиття спиртних напоїв, повідомив координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

"В окремому танковому батальйоні "Дизель" "1-го АК ДНР" починається масштабна перевірка технічного стану наявної техніки та озброєння. Зокрема, за даними керівництва "1-го АК ДНР", в цьому підрозділі підозріло багато виходів з ладу техніки з "небойових причин", причиною чого може бути умисне її пошкодження самими бойовиками з метою неучасті у бойових діях", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Крім цього, Тимчук повідомив, що в лавах "ДНР" почастішали випадки самовільного залишення бойовиками розташування своїх "частин" для розпиття спиртних напоїв, фактів виносу зброї за межі своїх підрозділів, а також конфліктів окупантів з цивільним населенням

Читайте також: Геращенко розповіла про готовність України обміняти вісьмох нещодавно затриманих бойовиків "ДНР"

8 липня стало відомо, що керівництво так званої "ДНР" запустило програму стрілецької підготовки молоді через брак підготовлених кадрів у своїх "військах".

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.