UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи випустили по захисниках Пісків десять 120-міліметрових мін

Проте доба для українських військових минула без втрат.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 19 вересня, 23 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Наприкінці доби ситуація в Донбасі суттєво не змінилась, терористи обстрілювали позиції українських військових, подекуди використовуючи міномети. Майже на кожен другий обстріл окупантів бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

На приморському напрямку під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів тричі потрапляли захисники Водяного.

На донецькому напрямку основна вогнева активність бойовиків зберігалась поблизу Авдіївської промзони. Ввечері, після 18:00 години, окупанти тричі обстріляли опорні пункти сил АТО з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також окупанти гатили по укріпленнях бійців ЗСУ поблизу Майорська, Верхньоторецького та Невельського. А близько 20:00 години випустили по захисникам Пісків десять мін калібру 120 мм і обстріляли їх з озброєння БМП.

На луганському напрямку терористи вночі вогнем з гранатометів накрили опорні пункти українських військових на околицях Станиці Луганської, а з мінометів били поблизу Новозванівки.

Нагадаємо, напередодні бойовики вісім разів обстріляли позиції Збройних сил України на всіх напрямках зони АТО. Істотно загострилась ситуація на луганському напрямку, де кількість ворожих провокацій останнім часом зростає.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "шкільне перемир'я", яке почалось 25 серпня. Режим припинення вогню у зв'язку з початком навчального року став вже 11-м з початку війни в Донбасі. Окупанти порушили його у перший же день.