UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи відновили мінометні обстріли на Луганщині

Бойовики активізувалися на всіх напрямках в зоні АТО.

У понеділок, 4 липня, в зоні проведення антитерористичної операції була зафіксована 21 збройна провокація, вчинена бойовиками російсько-терористичних формувань.

Окупанти активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільш неспокійним ділянкою залишається донецьке напрямок. Терористи обстрілювали Зайцеве із гармат САУ калібру 122 міліметри, 120-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

По Новгородському, Кіровому, Торецьку, Артемовому на донецькому напрямку, Широкиному й Красногорівці на маріупольському напрямку, а також по Новозванівці на Луганщині найманці били з мінометів калібру 120 міліметрів.

По захисниках Майорська відкривали вогонь з мінометів калібру 82 міліметри, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів, по Мар'їнці – зі стрілецької зброї.

Читайте також: На донецькому напрямку бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО з 122-мм артилерії

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.