UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи в Горлівці виставлять на захоплених будівлях "живий щит" із заручників

Вранці був здійснений авіаудар по захопленій будівлі Горлівського міськуправління міліції. Тепер бойовики вирішили закритися "живим щитом".

На дахах захоплених будівель Горлівського міськуправління міліції та відділу по боротьбі з організованою злочинністю (Вбоза) чергуватимуть військовополонені - вони стануть живим щитом" у разі можливих подальших авіаударів.

Таке розпорядження видав ватажок горлівських бойовиків Ігор Безлер (Біс). Про це місцевому виданню Gorlovka.ua розповів знаходиться в полоні вже 44 дні горлівчанин Василь Будік, якому дали можливість зв'язатися з редакцією.

За його словами, "живим щитом" стануть п'ятеро військовослужбовців з Кіровоградської області, двоє солдатів 25 окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади і водій, який перевозив їх.

"Ігор Безлер заявив, що його бійці не мають відношенню до збитому під Луганськом літаку Іл-76 і не розуміє, з якої причини був нанесений авіаудар по будівлі УВС", - передав слова Біса військовополонений.

При цьому Будік стверджує, що Києвом зараз припинилися переговори про обмін військовополонених на людину, про яку раніше заявляв Ігор Безлер.

Вранці 14 червня - в районі 4:30 - був здійснений авіаудар по захопленого будівлі Горлівського міськуправління міліції, в результаті якого виникло загоряння на 3 та 4 поверхах. За даними медиків, дві людини загинули на місці шість чоловік поранено. !zn

Читайте також:

"Інформаційне опір": Розстріл заручників в Горлівці має ознаки постановочної зйомки

Бойовики захопили начальника виправної колонії в Горлівці і вимагають зброя

Бойовики з Горлівки влаштували штаб в колишній спецшколі для малолітніх злочинців