UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи розстріляли пасажирський автобус на окупованій території

З початку доби супротивник не відкривав вогонь по українських позиціях у зоні АТО.

© donpress.com/
Укріплення ЗСУ знаходяться якнайдалі від блокпоста "Оленівка", але це не завадило російським слідчим звинуватити українських військових
Укріплення ЗСУ знаходяться якнайдалі від блокпоста "Оленівка", але це не завадило російським слідчим звинуватити українських військових
© donpress.com/
© donpress.com/
© donpress.com/
Активна фаза агресії РФ проти України не вщухає вже п'ять років

Бойовики російсько-терористичних формувань у неділю, 21 січня, обстріляли автобус із цивільними особами на КПВВ "Оленівка" в окупованій частині Донецької області.

За словами свідків обстрілу, одна людина загинула, одна - отримала поранення.

Бойовики прогнозовано звинуватили ЗСУ в обстрілі пасажирського автобуса сполученням "Докучаївськ - Донецьк".

"Цинічні дії російських найманців спрямовані на дискредитацію української армії в очах світового співтовариства і цивільного населення на непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей", - сказано в повідомленні прес-центру штабу АТО.

У той же час, з початку доби супротивник не відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України у зоні проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, в січні 2015 року російські окупанти обстріляли український КПВВ під Волновахою Донецької області, під вогнем опинився пасажирський автобус. 10 осіб, в тому числі, 14-річна дівчина, загинули на місці, ще двоє померли пізніше в лікарні. 19 мирних жителів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Слідство встановило, що наказ про обстріл блокпоста віддав особисто полковник Збройних сил Росії Анатолій Синельников, колишній військовий комісар Пензенської області, який в січні 2015-го командував угрупованням окупаційних військ під Маріуполем.

Вогонь по блокпосту з позицій в окупованому Докучаєвську вели "Гради" 1-го батальйону 5-ї мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу Збройних сил РФ під командуванням громадянина України Юрія Шпакова.

Синельников і Шпаков, яким повідомили про підозру в тероризмі та ведення агресивної війни, оголошені в розшук.