UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи продовжують провокувати сили АТО прицільними обстрілами з мінометів та кулеметів

Бойовики атакують опорні пункти українських військ, використовуючи заборонену Мінськими угодами зброю.

7 квітня російсько-терористичні війська 23 рази обстріляли позиції українських сил зоні АТО, застосовуючи, крім іншого, великокаліберні міномети, заборонені Мінськими угодами.

Як повідомляє прес-служба штабу на своїй офіційній сторінці в Facebook, предметом особливого інтересу злочинців в черговий раз стали позиції ВСУ під Авдіївкою, де вони здійснили 9 обстрілів. Тим часом, позиції українських військ поблизу Луганського та Невельського були обстріляні з великокаліберних мінометів.

На Донецькому напрямку, в області населених пунктів Опитне, Водяне та Шахта Бутівка, ворог активно застосовував великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. У той же час, на Луганському напрямку бойовики по одному разу обстріляли Трьохізбенку і Станицю Луганську.

Захищаючись від провокацій, українські сили кілька разів вдалися до повторного вогню. "У відповідь на прицільні обстріл ворогом своїх опорних пунктів бійці ВСУ 3 рази відкривали вогонь у відповідь. З досвіду останніх декількох днів, тільки так зупиняються провокації бойовиків", - резюмується в повідомленні.

Останні три тижні Авдіївка залишалася епіцентром бойових дій в Донецькій області.

Раніше українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію" у квітні, зокрема, хочуть поповнити свої лави за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років. Також, за даними управління, Росія готується відновити активні бойові дії в Донбасі.

При цьому, ІС повідомляє про те, російсько-терористичні війська готують на травневі свята масштабний наступ.