UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи продовжують мінометні обстріли позицій сил АТО

В районі Мар'їнки активізувалися снайпери противника.

У п'ятницю, 8 липня, бойовики російсько-терористичних формувань скоїли 19 збройних провокацій проти сил антитерористичної операції.

10 обстрілів було зафіксовано на донецькому, вісім – на маріупольському й один на луганському напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Опорні пункти ЗСУ під Майорськом, Троїцьким, Старогнатівкою окупанти обстрілювали з заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів.

ПоЗа захисниках Авдіївки, Пісків, Луганського, Широкіного тв Мар'їнки терористи били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Проти опорних пунктів сил АТО в районі Опитного застосували зенітну установку, а Новогригоровку обстріляли з БМП.

По Станиці Луганській терористи вели вогонь з підствольних гранатометів. В районі Мар'їнки активізувалися снайпери противника.

Читайте також: Штаб АТО затребував від СБУ позбавити акредитації журналістів, які оприлюднили інформацію про позиції ВСУ

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Світлодарської дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.