UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи накрили Широкіно артилерійським вогнем

У штабі відзначили загострення ситуації на маріупольському напрямку.

У вівторок, 11 жовтня, бойовики російсько-терористичних формувань продовжили провокаційні обстріли позицій ЗСУ в зоні проведення антитерористичної операції, у тому числі, із заборонених Мінськими домовленостями озброєнь. 12 з 13 збройних провокацій було зафіксовано на маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Опорні пункти ЗСУ в районі Широкиного та Водяного противник обстріляв з гармат самохідних артилерійських установок калібру 122 міліметри. По Лебединському і Талаківці окупанти били зі 120-мм і 82-мм мінометів. Позиції сил АТО під Мар'їнкою зазнали обстрілів зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів.

На луганському напрямку була зафіксована збройна провокація із застосуванням стрілецької зброї.

Нагадаємо, в ході засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасі 21 вересня було підписано рамкове рішення про розведення сил та засобів ЗСУ і бойовиків ОРДЛО на лінії розмежування в зоні АТО. За дотриманням перемир'я на ділянках розлучення сторін конфлікту стежить місія ОБСЄ.

Обов'язковою умовою для початку розведення сил ЗСУ та бойовиків ОРДЛО є семиденний режим "повної тиші". Однак, російсько-терористичні війська демонструють повне ігнорування угоди. Противник використовує перемир'я підвищення боєготовності, ведення в зоні АТО диверсійно-розвідувальних дій та прихованого мінування місцевості.