UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи накрили Красногорівку та Новгородське артилерійським вогнем

В районі Мар'їнки активізувалися снайпери противника.

У вівторок, 30 серпня, бойовики російсько-терористичних формувань скоїли 33 збройних провокації проти сил антитерористичної операції. Протягом дня окупанти активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями озброєння, включаючи ствольну артилерію та міномети, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку з початку доби було зафіксовано 16 обстрілів. По Новгородському найманці випустили понад 30 снарядів з гармат самохідних артилерійських установок калібру 122 міліметри. По Верхньоторецькому та Пісках окупанти били зі 120-мм мінометів. Крім того Піски, а також Авдіївку й Луганське обстрілювали з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і крпнокалиберных кулеметів. Під Майорськом противник застосував гранатомети та стрілецьку зброю, а під Луганським – БМП.

На маріупольському напрямку бойовики 13 разів порушили режим тиші, в тому числі, двічі із застосуванням важкої артилерії. По позиціях сил АТО в районі Красногорівки терористи зробили більше 50 пострілів зі 122-мм гармат САУ, а також обстрілювали з мінометів. По захисниках Широкиного окупанти вели вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В районі Мар'їнки були зафіксовані провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї, а також спостерігалася активізація снайперів противника.

На Луганщині бойовики тричі обстріляли Новоолександрівку з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Ближче до вечора противник відкрив вогонь по Новозванівці з грантометов і кулеметів.

Раніше повідомлялося, що командування російсько-терористичних військ перекинуло до мікрорайону Трудовські в Донецьку танкові з'єднання та підрозділи сил спеціального призначення. Бойовики також намагаються вивезти з даного мікрорайону своїх родичів.

За понеділок, 29 серпня, незаконні збройні формування 91 раз обстріляли позиції сил АТО, більша частина обстрілів припала на донецький напрямок.